Iværksætterne i Syddjurs har en høj overlevelsesrate

Jensen Opals

I perioden fra 2012 til 2018 har den femårige overlevelsesrate for nye virksomheder i Syddjurs Kommune konsekvent ligget over både det regionale og nationale niveau. Det fremgår af en ny rapport som Erhvervshus Midtjylland står bag.

Et spirende iværksættermiljø står højt på ønskelisten hos mange af landets kommuner. Og her viser en ny rapport fra Erhvervshus Midtjylland, at Syddjurs Kommune klarer sig godt på flere parametre.

Rapporten dokumenterer, at iværksætterne i Syddjurs ikke blot har mod på at starte virksomhed og bidrager til beskæftigelsen, men de er også særdeles sejlivede. Særligt iøjnefaldende er det, at den femårige overlevelsesrate i Syddjurs konsekvent placerer sig over det regionale og nationale niveau i perioden 2012 til 2018.

Syddjurs Kommunes overlevelsesrate afslutter desuden måleperioden på et signifikant højere niveau end resten af hele landet. Syddjurs femårige overlevelsesrate i 2018 viser, at hele 70,1 procent af virksomhederne var i live efter fem år mod 66,7 procent i Region Midtjylland og 63,2 procent i Danmark.

Borgmester Ole Bollesen er begejstret for iværksætternes livskraft og udtaler:

"Jeg vidste godt, at vi havde en række stærke iværksættervirksomheder i Syddjurs Kommune. Det så vi blandt andet i 2019, hvor to virksomheder fra Syddjurs var med i finalen til årets iværksætterpris. Men at så mange iværksætter klarer sig så godt, var jeg ikke klar over. Vi ved jo, at mange iværksætter har brug for at forsøge sig flere gange for at lykkedes. Men her ser vi, at 70 procent er i live efter fem år. Det er rigtig flot gået, og det viser også betydningen af kvalificeret erhvervsvejledning til nye virksomheder. Så stor ros til både vores lokale og regionale erhvervsservice - det har stor betydning for styrken hos vores iværksættere.

Iværksætterkursus sparkede gang i drøm

En af de sejlivede iværksættervirksomheder i Syddjurs er Jensen Opals - en guldsmedebutik i hjertet af Ebeltoft med speciale i australske opaler. Butikken er startet af Hans og Helle Jensen, der for fire år siden vendte hjem til Danmark efter at have boet 25 år i Australien. Opalerne graver de selv i deres mine i Lightning Ridge i Australien og sliber dem på værkstedet i Ebeltoft.

Efter et halvt år i Danmark valgte Hans og Helle at starte en butik i Ebeltoft - først i et kælderlokale, men da muligheden bød sig, og en guldsmedebutik blev sat til salg, slog de til:

"Vi er i gang med at udleve vores drøm, men da vi skulle starte vores virksomhed, havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, hvor meget det kræver at opstarte en virksomhed. Derfor var det guld værd for mig, at jeg gennem et iværksætterkursus kunne få nyttig viden og styr på alt fra forretningsplan til virksomhedsform og krav. Det mest værdiskabende for vores virksomhed er at have nogen at søge råd og vejledning hos - og det kan vi hos Erhvervsservice Syddjurs," fastslår Helle Jensen.

Helle Jensen holder sig opdateret på muligheder og har allerede et nyt iværksættertilbud fra Erhvervsservice Syddjurs i kalenderen. Denne gang handler det om "Proaktiv Salg" med udgangspunkt i kundernes behov.

Det kan være afgørende for virksomheders vækst og udvikling, at de henter viden og får ideer, sparring og input udefra. Derfor opfordrer Syddjurs Kommune også til, at virksomheder og iværksættere bruger mulighederne i erhvervsfremmesystemet og kontakter Erhvervsservice Syddjurs eller Erhvervshus Midtjylland, hvis man står med akutte udfordringer eller har brug for hjælp til at udvikle sin virksomhed.

Fakta om rapport

Rapporten sætter fokus på Syddjurs' erhvervsudvikling, beskæftigelse, uddannelsesniveau og synliggør kommunens erhvervsstrategi, erhvervspolitiske indsatsområder og konkrete initiativer.

Flere tal for iværksætteri i Syddjurs:

  • Den treårige overlevelsesrate i Syddjurs er 80,9 procent i 2018, og er højere end den regionale og nationale igennem hele perioden 2013 til 2018
  • De seneste fem iværksætterårganges andel af den samlede private beskæftigelse i 2018 udgjorde i Syddjurs 5,8 procent. I Region Midtjylland var tallet 5,6 procent af den samlede private beskæftigelse.
  • I 2018 udgjorde nyetablerede virksomheder i Syddjurs 4,8 procent af den samlede virksomhedsbestand
  • Bygge og anlæg leverede 130 iværksætterjob i 2018 svarende til 21,1 procent af alle iværksætterjob

Erhvervsservice Syddjurs: https://www.essyddjurs.dk/

Erhvervshus Midtjylland: https://erhvervshusmidtjylland.dk/

Opdateret: 11-11-2020 08:47
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.
Du kan læse mere om hvordan kommunen behandler dine personoplysninger og om dine rettigheder på https://www.syddjurs.dk/databeskyttelse Her finder du også kontaktoplysninger på kommunens databeskyttelsesrådgiver.

Kontakt