Hurtig indsats fra Jobcenter Syddjurs - Virksomhedsservice og et kort praktikforløb førte til fastansættelse for flygtning

 

Da Ebeltoft Golf Club ringede til Virksomhedsservice for at efterspørge en ekstra hånd havde de ikke regnet med at de ville ende med at ansætte en flygtning. Nu fire måneder senere er Gouy Simon Haile fra Eritrea en fast del af hverdagen i klubhuset.

Ebeltoft Golf Club kontaktede selv Virksomhedsservice for at efterspørge en ekstra hånd til deres drift, og blev samme dag kontaktet med et tilbud om at afprøve et samarbejde med en flygtning, der kun havde været i kommunen i 6 måneder.

Efter blot 3 ugers praktikforløb blev Gouy ansat på 15 timer i højsæsonen samt 8 timer i lavsæsonen.

Gitte Skouboe, sekretær hos Ebeltoft Golf Club udtaler:

- I dag er Gouy en fast del af vores hverdag her i klubhuset og hun er selv ansvarlig for at tilrettelægge hendes arbejdsopgaver. I starten måtte vi tage tegnesprog i brug nogle gange for at hjælpe på forståelsen, men i dag er Gouy så selvkørende at hun selv planlægger sine arbejdsdage. Hun udfører alt vedrørende rengøringsarbejde, automatopfyldning, opfyldning af rengøringsartikler mv. Jeg syntes at vi har et rigtig godt samarbejde.

Formand for Ebeltoft Golf Club Torben Therkelsen ser det som helt naturligt at ansætte en integrationsborger. Han udtaler:

- Det er vigtigt, at vi som lokal virksomhed tager et socialt ansvar for at få vores integrationsborgere integreret på det danske arbejdsmarked.

Eksemplet viser at efterspørgslen på arbejdskraft fra de lokale virksomheder kan kombineres med integrationsborgere der søger arbejde – også selvom de kun har været kort tid i Danmark.

Christina Feveile Rasmussen, Virksomhedskonsulent for Gouy uddyber:

- Det er en lille solstrålehistorie når man tænker på hvor kort tid Gouy har været her i kommunen og at det er hendes første praktik, og hermed det første møde med det danske arbejdsmarked. Det viser, at den arbejdskraft som virksomhederne efterspørger, kan kombineres med kommunens integrationsborgere. Derudover er små jobs som dette vigtigt, fordi det kan hjælpe nye borgere ind på det danske arbejdsmarked samt hjælpe dem til at leve op til den nye 225 timers regel for integrationsborgere/kontanthjælpsmodtagere.

Opdateret: 16/11/2016 - 10:58