Delejob giver fuldtidsarbejde

Jobcenter Syddjurs kan hjælpe med at skaffe arbejdskraft gennem delemedarbejder løsninger. En deleordning er især god til at fastholde kompetent arbejdskraft i mindre virksomheder, eller indenfor erhverv med sæsonbetonet arbejdsmængde.

 

Fem dages praktik førte til et fuldtidsjob for Mohammad Abdallah Mohammad Hatem Fawaz ved hjælp af en deleordning mellem to virksomheder.

 

Virksomhedskonsulent for Mohammad, Christina Feveile Rasmussen fortæller:

- Mohammad blev overrasket over hvor få skræddere der faktisk er tilbage her i Danmark da vi indledte vores samarbejde. Der måtte derfor tænkes kreativt for skabe jobmulighed indenfor hans erhverv. Jeg er derfor meget tilfreds med løsningen, som er til gavn for både virksomhederne og Mohammad.

 

Ansættelsen faldt på plads ved at benytte en delejob ordning mellem firmaet Sejlmager Palle Hemdorff og firmaet G.P. Covers. De to virksomheder supplerer hinanden i forhold til hvornår de har højsæson og lavsæson i deres produktion. På den måde kan virksomhederne fastholde kompetent arbejdskraft, Mohammad kan opnå beskæftigelse året rundt og hermed undgå en ellers forventet sæsonfyring.

 

Indehaver af firmaet Sejlmager Palle Hemdorff udtaler:

- Det er rigtig godt at vi blev opmærksomme på denne løsning, da denne branche ellers har svært ved at beskæftige ansatte året rundt. Vi ser frem til at opnå en bæredygtig løsning for begge firmaer ved hjælp af denne delemedarbejder ordning.

 

Formand for arbejdsmarkedsudvalget Gunnar Sørensen udtaler:

- Tillykke med delestillingen til Mohammad og tak for det gode samarbejde til de to virksomheder. Det er vigtigt, at vi i jobcenteret også tænker i deleløsninger, når vi arbejder med brancher, hvor det er svært at finde et fuldtidsarbejde året rundt. Deleløsninger er gode fordi virksomhederne ikke binder sig til mere, end de er sikre på at de har ordre til. Det er en god og fleksibel løsning som vores virksomhedskonsulenter står klar til at hjælpe med.

 

Find konsulenterne her: Virksomhedskonsulenterne

Opdateret: 16/12/2016 - 09:58