11 østjyske kommuner går sammen om bedre erhvervsservice

Fremover behøver de østjyske virksomheder kun at henvende sig til det lokale jobcenter for at få den rette hjælp fra rette sted, når de er på jagt efter arbejdskraft.

11 østjyske kommuner er gået sammen om at styrke rekrutteringsservicen over for erhvervslivet, så det bliver mere effektivt og mindre besværligt for virksomhederne.

Skanderborg, Norddjurs, Syddjurs, Horsens, Aarhus, Randers, Silkeborg, Hedensted, Odder, Samsø og Favrskov Kommune står bag den nye aftale, som skal sikre, at jobcentrene bliver en mere professionel samarbejdspartner for områdets virksomheder.

I de 11 kommuner ser man frem til at kunne tilbyde virksomhederne en endnu bedre service.

- Vi har et stærkt erhvervsliv i Østjylland, som skaber vækst og arbejdspladser i kommunerne. Derfor glæder det mig, at vi nu er flere kommuner, der går sammen for at skabe en fælles, stærk enhed, der kan servicere virksomhederne på højt niveau. Forhåbentligt giver det erhvervslivet endnu bedre mulighed for at skaffe den nødvendige arbejdskraft og vækste, siger Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune.

Helt konkret betyder den nye samarbejdsaftale mellem kommunerne, at virksomhederne fremover blot skal henvende sig til sit lokale jobcenter, og så vil de 11 jobcentre internt koordinerer opgaverne på tværs af kommunegrænser.

Alle virksomheder vil blive kontaktet inden for 24 timer efter henvendelse, for at aftale den ønskede service fra jobcentrene. Den efterfølgende hjælp kan både være i form af rådgivning og en liste med et antal relevante kandidater, som virksomheden kan kalde til jobsamtale. Eller hjælp til alternative løsninger som virksomhedspraktik, løntilskud og opkvalificering.

Claus Wistoft (V), borgmester i Syddjurs Kommune, er glad for den nye aftale.

- Udviklingen på erhvervsområdet går stærkt i Østjylland, og derfor er vi også i kommunerne nødt til hele tiden at udvikle os for at kunne yde den bedste service. Med den aftale, vi nu har lavet, står vi endnu stærkere på erhvervsområdet og bliver et endnu mere attraktivt område at drive virksomhed i, siger Claus Wistoft.

Samarbejdet mellem de 11 kommuner trådte i kraft 15. januar 2017

Opdateret: 26/01/2017 - 12:49